Поділитись:

Луцькі маршрутки не їздять пізно ввечері: що кажуть у міській раді

Неділя, 10 жовтня 2021, 09:30

У Луцьку скаржаться на перевізників, які не їздять за маршрутами ввечері. 

Про це інформує ІА "Волинські новини". 

Перевізники часто з’їжджають з маршрутів увечері, а після 21:00 доїхати у будь-який район міста – складно. Проте більшість з них уклали договори, відповідно до яких маршрутки мають курсувати містом і пізно ввечері. Лучани часто скаржаться до міської ради на відсутність громадського транспорту у вечірню пору. Начальник управління транспорту Луцької міськради Віктор Главічка повідомив: щодо скарг постійно проводять перевірки і деяким перевізникам вже спрямували приписи про усунення порушень.

З його слів, час роботи маршруток встановлений у договорах і залежно від маршруту, останні рейси повинні бути за деякими з них навіть після 22 години.

«Ми проводимо перевірки, перевізникам направили приписи щодо невиконання вечірніх рейсів. Щодо того, до якого часу мають їздити маршрутки, то на кожному маршруті по-різному: є до 21:30, 22:00, 22:30, а на деяких маршрутах, що пролягають основними вулицями є і до 23:00. Ми знаємо про ці порушення, проводимо наради, рейдові перевірки», – переконує він.

Водночас, в договорах передбачено, що за невиконання умов з перевізниками можуть розірвати угоди. Віктор Главічка повідомив, що під час найближчого засідання виконкому планують заслухати перевізників, щодо яких виявлені порушення і тоді вже ухвалюватимуть рішення.

Він зазначає: перевізники такі дії пояснюють тим, що їм невигідні вечірні виїзди.

«Вони це пояснюють економічною недоцільністю, зниженням пасажиропотоку о цій порі, а в той же час паливно-мастильні матеріали суттєво подорожчали», – розповів посадовець.

Нагадаємо, у місті вирішили підняти вартість проїзду до 8 гривень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів