Поділитись:

На Волині масово збирають каштани, щоб врятувати онкохвору дівчинку

Четвер, 07 жовтня 2021, 13:00
На Волині масово збирають каштани, щоб врятувати онкохвору дівчинку

У двох волинських громадах люди масово взялися збирати каштани. Мешканці Нововолинської і Поромівської громад збирають плоди каштанового дерева, здають їх підприємцеві, і заробляють гроші на благодійність. 

Про це журналістам ІА "Конкурент" розповів підприємець Леонід Карпук, який і займається збором каштанів. 

На Волині масово збирають каштани, щоб врятувати онкохвору дівчинку 

Чоловік каже, що кожного року все більше людей збирає і здає каштани. Але коли це ще і благодійна справа, до акції долучаються масово. У Нововолинську каштани збирають школярі і вихованці дитсадків. Це роблять для десятирічної учениці Нововолинської школи №2 Анастасії Трофимюк, яка багато місяців бореться з лейкемією. Гроші, виручені від продажу плодів каштанових дерев, перераховують батькам Насті, яка зараз лікується у Туреччині. 

Настя ТрофимюкНастя Трофимюк
 

У Поромівській громаді, розповідає Леонід Карпук, за виручені від здачі каштанів гроші мешканці хочуть встановити пам'ятник загиблим учасникам АТО. Сам підприємець весь свій цьогорічний заробіток перекаже на лікування Насті. 

«Ми зробили таку благодійну акцію для дівчинки з Нововолинська Насті Трофимюк. У неї гостра лейкемія, і дитина проходить лікування у Туреччині. Їй робили декілька хіміотерапій і пересадку кісткового мозку. Я ініціював цю акцію, як приватний підприємець. Ми підключили всі школи і садочки, щоб збирати каштани, і всі виручені гроші віддати Насті. Хочу, щоб дитина жила», – розповідає Леонід. 

На Волині масово збирають каштани, щоб врятувати онкохвору дівчинку 

Зібрані каштани сушать і здають фармацевтичним компаніям. З них роблять ліки для опорно-рухового апарату, мазі, косметику, шампуні та багато іншого. 

Сезон збирання каштанів триває всього кілька тижнів. Протягом сезону, за словами підприємця, йому здають близько 5 тонн. Приймає їх за ціною 2,7 - 2,8 гривні за кілограм. 

«Каштан сам по собі не дуже важкий. Один мішок добре утрамбованого каштана важить близько 40 кілограм. А ще він має здатність швидко цвісти. Пошкоджений і поцвілий каштан не приймають, бо він втрачає свої корисні властивості. Тому вони довго не можуть лежати в мішках. Стоять 2-3 дні, і одразу відправляю їх на сушку. Висушені каштани зразу ідуть фармацевтам», – розповідає Леонід. 

На Волині масово збирають каштани, щоб врятувати онкохвору дівчинку 

Цього року сезон збирання каштанів закінчується. Але наступного, каже підприємець, він готовий приймати каштани не тільки у двох громадах, але і далі на Волині. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
21:12
16 квітня 2024
13 квітня 2024