Поділитись:

На Волині розпочали збір яблук (фото)

Вівторок, 05 жовтня 2021, 16:10
На Волині розпочали збір яблук (фото)

Днями начальник управління агропромислового розвитку Юрій Горбенко відвідав ТзОВ «Астра» Луцького району (директор Василь Туриашвілі).

Про це повідомили на сайті Управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації.

Підприємство займається садівництвом. Плантації саду знаходяться у селі Верхівка Луцького району. Керівник підприємства проінформував, що перші яблуневі насадження проведені у 2013 році. Нині в господарстві 20 га під насадженнями яблуні, з них 6 га старого саду, 12 га новопосадженого, ще на 2 га готується площа під посадку.

З метою зберігання яблук і можливості реалізації їх до нового врожаю у  вересні 2020 року розпочато будівництво сучасного сховища на 500 тонн з регульованим газовим середовищем, і у вересні поточного року об'єкт було  введено в експлуатацію. Новий урожай яблук вже поступає у нове сховище.

Зібрано перші 30 тонн яблук з врожайністю 48 тонн з гектара, прогнозується зібрати з врожайністю понад 50 тонн з гектара. Господарство вирощує сорт Голден Делішес, також є новопосаджені яблуні сорту Чемпіон.

Юрій Горбенко високо оцінив діяльність ТзОВ «Астра» та побажав подальшого збільшення об’ємів вирощування яблук, бути гідними конкурентами на ринку.

Крім того, в області розпочали збір яблук підприємства ТзОВ «Володимирські сади», ТзОВ «Єврофутгруп», ФГ «Рідний сад», СПП «Рать», ФГ «Дари Волині» та інші.

На Волині розпочали збір яблук (фото)На Волині розпочали збір яблук (фото)На Волині розпочали збір яблук (фото)На Волині розпочали збір яблук (фото)На Волині розпочали збір яблук (фото)На Волині розпочали збір яблук (фото)На Волині розпочали збір яблук (фото)

Нагадаємо, на плантації поблизу Луцька триває сезон збору дешевих помідорів, адже цього року вродив гарний врожай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів