Поділитись:

Вакциновані майже всі: волинська гімназія отримала приз за щеплення вчителів

Понеділок, 04 жовтня 2021, 11:30
Вакциновані майже всі: волинська гімназія отримала приз за щеплення вчителів

В Україні розіграли цінні подарунки для навчальних закладів, колективи яких активно вакцинуються. 

Серед тих, хто отримав міні-нагороду, є і Мощенська гімназія – філія ОНЗ «Люблинецький ліцей Люблинецької селищної ради Волинської області». Більше 80% колективну освітнього закладу вже отримали щеплення від коронавірусу. 

Про результати конкурсу повідомили на сайті Міністерства охорони здоров'я України. 

У самому навчальному закладі нашим журналістам розповіли, що зараз вакциновано 18 із 24 членів колективу. Решта поки вакцинуватися не планує. Хтось за станом здоров'я, а дехто з особистих міркувань. 

"Звичайно, що ми задоволені з того, що стали переможцями. Навіть якщо ми виграли тільки міні-приз, те, що одна наша школа з цілої Волинської області отримала цей приз – ми задоволені. Ставлення адміністрації закладу до вакцинації позитивне. Наша завідувачка філії вакцинувалася однією з перших, як тільки стали доступні вакцини. Вона отримала щеплення ще у квітні, і показала приклад колективу. Решта педагогів ще трішки остерігалися, але після виходу постанови про те, що не буде офлайн-навчання у закладах, де не вакциновано 80% колективу, наш колектив почав вакцинуватися. 

Школа сільська, і комп'ютерної техніки не достатньо. Тому ми робили все для того, щоб проводити уроки в офлайн-режимі", – розповіла заступниця завідувача філії Юлія Чернік

Міністерство охорони здоров’я, Міністерство освіти і науки, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, а також магазин гаджетів та аксесуарів «Цитрус» провели всеукраїнський конкурс «Вакциновані й відкриті» серед закладів освіти. Вони мали змогу виграти цінні подарунки, якщо принаймні 80% колективу повністю вакцинувалися від COVID-19. Подію підтримало Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні. 

На конкурс подалися 6 134 школи, у яких педагоги ухвалили відповідальне рішення захистити себе і людей поруч від COVID-19. 

Переможцями стали:

  1. Висоцький заклад загальної середньої освіти Висоцької сільської ради Сарненського району Рівненської області;
  2. Спасько-Михайлівський заклад загальної середньої освіти I-IIІ ступенів Новодонецької селищної ради Донецької області.
  3. Мислятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Ізяславської міської ради Хмельницької області.

Ці заклади освіти вже дуже скоро отримають свої призи — набори з 10 комп’ютерів, 10 гарнітур та 10 роутерів. До того ж набори з 10 гарнітур і роутера отримає кожна з 15 шкіл, які виграли мініпризи. Серед них і Мощенська гімназія — філія ОНЗ «Люблинецький ліцей Люблинецької селищної ради Волинської області». 

До слова, у гімназії навчається 99 учнів. Кількість персоналу складає 24 особи. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів