Поділитись:

Ураган зсередини: перше у світі відео зняте безпілотником (відео)

Понеділок, 04 жовтня 2021, 04:35
Ураган зсередини: перше у світі відео зняте безпілотником (відео)

Науковцям зі США вдалося зняти перше відео зсередини урагану «Сем» на безпілотний плавальний апарат.

Про це повідомило Національне управління океанічних та атмосферних досліджень.

Апарат Saildrone Explorer SD 1045 скерували в центр урагану «Сем», який виник біля східного узбережжя США в Атлантичному океані. Безпілотник оснащений спеціальним «ураганним крилом», яке дозволяє йому працювати в екстремальних погодних умовах.

Saildrone Explorer SD 1045 вдалося не лише зняти перше відео з епіцентру урагану, а й зібрати дані про природне явище. Зокрема максимальна висота хвиль, які збурював «Сем», становила 15 метрів, а швидкість вітру – 190 кілометрів на годину.

Як зазначають у NOAA, зібрані безпілотником дані допоможуть науковцям удосконалити моделі прогнозування ураганів, що дасть змогу вчасно попереджати людей про можливі руйнування, а також зрозуміти більше про природу ураганів як таких.

«Ми розраховуємо, що покращимо моделі прогнозування швидкого посилення ураганів – тобто коли створений ними вітер посилюється за лічені години, що становить серйозну загрозу для прибережних населених пунктів», – уточнює науковець Ґреґ Фольц.

«Сем» – другий після «Іди» ураган четвертої категорії, який спостерігали у 2021 році. Але він, за розрахунками науковців, омине східне узбережжя США й не призведе до руйнувань і людських жертв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів