Поділитись:

Тисячі будинків без світла: Європа потерпає від урагану "Белла"

Понеділок, 28 грудня 2020, 01:42
Тисячі будинків без світла: Європа потерпає від урагану «Белла»

У низці європейських країн вирує ураган "Белла", який призвів до перебоїв в електропостачанні, руху транспорту та спровокував повіні.

Як повідомляєСуспільне з посиланням на видання Le Monde, 27 грудня в північних регіонах Франції близько 12 тисяч домогосподарств залишилися без електрики. Найбільше постраждали домогосподарства в Бретані і Нормандії. Енергетики працюють над тим, щоб відновити якнайшвидше електропостачання.

На французькому узбережжі Атлантичного океану і на берегах Британських островів також вирують штормові вітри і сильні дощі. Синоптики попередили, що швидкість вітру може досягати 120 кілометрів на годину.

За даними DW, наслідки негоди відчула на собі й Велика Британія, де сильні дощі спровокували повіні. Поліція закликала жителів графства Бедфордшир залишити свої будинки через підйом рівня води в річці Грейт-Уз. А на півдні країни затоплені залізничні колії і повалені дерева призвели до перебоїв у русі поїздів.

В Уельсі негода залишила без світла 30 тисяч будинків, але згодом електропостачання вдалося відновити майже в 29 тисячах постраждалих домогосподарств.

Порти Дувр у Британії і Кале у Франції попередили, що ураган вплине на рух кораблів у протоці Ла-Манш.

Водночас Королівський метеорологічний інститут у Бельгії через снігопад і обмерзання доріг при одночасному утворенні заметів оголосив помаранчевий рівень небезпеки для автодорожнього руху. Зокрема, попередження стосуються провінцій Льєж, Намюр і Люксембург.

Метеорологи описують "Беллу" як класичний зимовий шторм, який може відбуватися кілька разів на рік.

Тисячі будинків без світла: Європа потерпає від урагану «Белла»Тисячі будинків без світла: Європа потерпає від урагану «Белла»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів