Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 2 жовтня

Субота, 02 жовтня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 2 жовтня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за суботу, 2 жовтня.

Про грабіж банкомату в селі поблизу Луцька

У селі Лище Луцького району невідомі пошкодили та пограбували банкомат. Зловмисники вирвали апарат зі стіни, в яку він був вмонтований. 

За інформацією свідків, усе сталося в місцевому офісному приміщенні. Як зазначає поліція області – нині встановлюється сума завданих збитків. 

Відомості про скоєне будуть внесли до ЄРДР.

Про реакцію росіян на перейменування Володимира

Мешканці одного з найдревніших міст України – Володимира-Волинського вирішили повернути собі історичну назву – Володимир. Процедура перейменування вже встигла пройти декілька етапів і виходить на фінішну пряму цього тривалого процесу.

Новина про зміну назви міста викликала серйозний ажіотаж у Росії та у тамтешніх медіа.

Ажіотаж був спричинений тим, що на Росії теж є Володимир – центр однойменної області неподалік Москви. Обидва міста мають тривалу та багату історію. Володимир в Росії входить у так зване «Золоте кільце» – групу старовинних російських міст. Називають кілька дат його заснування: 990 рік або 1108-й.

При цьому Володимир український, відповідно до інформації з відкритих джерел, згадується давніше. Перша згадка датується 988 роком. Згадувалася в літописах саме назва Володимир. Назва Володимир-Волинський вперше випливла у документі Російської імперії датованому 1911 роком.

 

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 2 жовтня

Про волинянина, який був членом злочинної групи

Волинянин зі спільниками налагодив схему продажу наркотичних речовин, перебуваючи у в'язниці.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури в межах кримінального провадження за фактами незаконного придбання, зберігання, пересилання та збуту наркотичних засобів та сильнодіючих лікарських засобів, вчинених у складі організованої групи осіб, а також встановлення та поширення злочинного впливу, вчиненого в установі виконання покараньповідомили про підозру 4 фігурантам провадження. Один із підозрюваних – уродженець Волині.

 

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 2 жовтня

Інші важливі та цікаві новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів