Поділитись:

Я двома руками за мораторій, – депутат Заремба щодо ринку землі

П'ятниця, 07 жовтня 2016, 14:15
Я двома руками за мораторій, – депутат Заремба щодо ринку землі

Депутат Волинської обласної ради, голова "сільськогосподарської" комісії, аграрій Віталій Заремба вважає, що в теперешні часи мораторій на продаж земель допоможе стабілізувати ситуацію в Україні.

Про це він розповів в коментарі Діловому виданню Волині "Конкурент".

"Я підтримую мораторій, я за нього двома руками. І те, що він прийнятий, це стабілізує соціальну ситуацію в Україні на деякий час. Хоч мені можуть дорікнути, сказавши: "А ви пам'ятаєте, як казали, що земля має бути товаром?". Я не відмовляюся від цього, але є чисто політика, а є економіка та економічні поняття", – каже політик.

Обранець громади переконаний, що питання стане актуальним, коли буде допрацьовано весь пакет відповідних законодавчих актів

кщо ми в найближчий час поліпшимо соціально-економічні процеси, покращимо матеріальний стан селян та й взагалі, тоді інша справа, тоді можна повертатися до цього питання. Це буде потрібно для покращення інвестиціного клімату в державі", – розмірковує Заремба.

Читайте також: "ЩО ДУМАЮТЬ ПРО МОРАТОРІЙ НА ПРОДАЖ ЗЕМЕЛЬ ВОЛИНСЬКІ ДЕПУТАТИ ТА ЕКСПЕРТИ"

Депутат наголосив на тому, що продаж земель може спровокувати втрату робочих місць селянами.

"Уявіть собі, що наше повноприводне господарство із розвинутим тваринництвом і так далі, от хтось купить ті землі і не хотітиме займатися цим. Це може бути? Цілком! Що тоді робити із тваринництвом? Ну це ще досить просто: продали – і нема питань. Але що робити з робочими місцями? Як бути з тими людьми? От тому це викликає таку тривогу", – наводить приклад політик.

Віталій Заремба переконаний, що питання наразі сире та непідготовлене і закликає думати про можливі наслідки.

олітики, що за продаж, то вони не бачать наслідкових явищ, які будуть. Може, ми через три, може, через п'ять років підійдемо до готовності перейти на ринок землі. Це можливо. Дайте нам мирний час на Донбасі, дайте впорядкувати ряд питань в Україні з точки зору розвитку економіки. І тоді наша країна може вибухнути прогресом, як ніяка інша.

Надрукувати
мітки:
коментарів