Поділитись:

Волинський рибпатруль вилучив та знищив 11 кілометрів сіток (фото)

Четвер, 30 вересня 2021, 13:08
Волинський рибпатруль вилучив та знищив 11 кілометрів сіток (фото)

Волинський рибоохоронний патруль знищив 315 одиниць заборонених знарядь та засобів лову, серед яких переважну більшість складали сітки — 282 одиниць. Окрім сіток, утилізували також інші знаряддя браконьєрства: «екрани», «ятері», «косинки», «кловні», «ості» та «підсаки». Загальна довжина сітних знарядь лову склала 11 200 метрів.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

Знищувалися знаряддя лову, вилучені згідно з актами виявлення і вилучення безгосподарського майна та конфісковані в порушників із травня по вересень 2021 року. Ліквідація здійснювалася шляхом приведення сіток у непридатність для використання – рубанням та різанням. У подальшому знищені знаряддя лову будуть вивезені на полігон твердих побутових відходів для утилізації.

Знищення відбулося в присутності комісії, до складу якої входять представники Волинського рибоохоронного патруля, Першого відділу державної виконавчої служби у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, департаменту фінансів Волинської ОДА та головного управління ДПС області.

«Вилучені у порушників заборонені знаряддя лову передаються на склад конфіскованого майна і до рішення суду зберігаються як доказова база. При винесенні постанови суд вирішує, що з ними робити – повернути порушнику або знищити. Наразі значна кількість адміністративних справ все ще перебуває на розгляді в судах і ми чекаємо на їх рішення», – повідомив начальник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

Зазначається, що за використання заборонених знарядь лову (сітки без дозволу на промисел, електрострум, вогнепальна зброя тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Ця стаття передбачає накладення штрафу в розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, та незаконно добутих водних живих ресурсів.

Волинський рибпатруль вилучив та знищив 11 кілометрів сіток (фото)Волинський рибпатруль вилучив та знищив 11 кілометрів сіток (фото)Волинський рибпатруль вилучив та знищив 11 кілометрів сіток (фото)Волинський рибпатруль вилучив та знищив 11 кілометрів сіток (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024