Поділитись:

Опалювальний сезон, прибирання кладовищ та питання безпритульних тварин: чергова сесія Луцькради (відео)

Середа, 29 вересня 2021, 20:25
Опалювальний сезон, прибирання кладовищ та питання безпритульних тварин: чергова сесія Луцькради (відео)

Чергова сесії Луцької міської ради традиційно розпочалася із державного гімну та заявою міського голови щодо актуальних питань. Їх аж 140, більша частина з них стосувалися землі. Актуальним питанням наразі є опалювальний сезон.

Нещодавно «Волиньгаз» опублікував інформацію про те що у Луцьку може бути зірваний опалювальний сезон через борги «Луцькатепла».

Однак, мер відмінив паніку і запевнив усе буде. Заборгованість серед інших обласних центрів у нас є найменшою.

«Немає зараз ніяких загроз що він може не розпочатися, або розпочатися невчасно. Завтра на засідання виконавчого комітету буде винесене рішення про опалювальний сезон 2021-2022 років. Традиційно як завжди ми визначаємо, що при настанні середньої добової температури нижче +8 і утримання такої температури щонайменше протягом трьох діб ми запускаємо опалюваний сезон. В нас була певна заборгованість перед Волиньгазом за доставку газу Ми за останні два тижні погасили 15 мільйонів гривень», – повідомив Ігор Поліщук.

Також на порядок денний депутатам винесли питання про програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2022-2024 роки. Депутатка від фракції Громадянького руху «СВІДОМІ» Алла Надточій розповіла, що до неї неодноразово зверталися мешканці громади аби вирішити проблему із безпритульними тваринами. В більшості випадків, це стосується собак які можуть нести чималу небезпеку для людей.

«Нам не потрібно забирати тварин з територій. Це основне. Тому що ми заберемо одних з території понакидають інших тварин. Нам потрібно працювати з свідомістю наших співгромадян. Тобто з свідомістю виборців Алли Володимирівни і необхідність стерилізації власницьких тварин», – зазначила очільниця комунального підприємства «Ласка» Оксана Богданюк

Депутати міської ради підняли питання про стан кладовищ у Луцькій громаді, адже чимало містян нарікають на захаращеність деяких ділянок кладовищ. 

«Міська рада регулярно здійснює викуп приватних земельних ділянок для розширення кладовища біля села Гаразджа. Але саме кладовище, і особливо нові його території, не мають належного благоустрою. Туди не прокладаються нормальні доріжки для доїзду транспорту, не косяться бур’яни, не вивозиться сміття. Так не має бути. Кладовище це не смітник, а місце вічного спокою наших рідних. Родини померлих і похованих не мають і не можуть здійснювати благоустрій кладовища це має робити відповідне комунальне підприємство. Саме тому пропоную дати відповідні доручення, щоб провести інспекцію наших кладовищ та визначити першочергові потреби та ресурси для їх благоустрою з подальшим включенням додаткових витрат на ці потреби у бюджеті громади на наступний рік», – каже депутат Луцької міської ради, голова фракції Громадянького руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер.

Луцький міський голова Ігор Поліщук розповів, що наразі комунальники оглядають міські кладовища та оцінюють маштаб робіт який буде треба виконати. Крім того, на сам кінець сесії депутатка міської ради Алла Жупанюк звернула увагу колег на проблему із електропостачанням у прилеглих громадах та наголосила на постійних відключення електрики. Дійшло навіть до того, що у людей погоріла побутова техніка. Тому за її словами депутати, які представлять людей і владу мають вплинути на ситуацію із постачанням електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів