Поділитись:

Луцькрада виділила пів гектара мертвим людям (відео)

Середа, 29 вересня 2021, 12:13
Луцькрада виділила пів гектара мертвим людям (відео)

Луцька міська рада викупила із приватного володіння три земельні ділянки загальною площею 0,5726 гектара у селі Піддубці для розширення території кладовища.

Відповідне рішення ухвалили депутати під час чергової сесії Луцької міської ради 29 вересня.

Як вбачається із тексту рішення, викуп земельних ділянок проводиться у зв’язку з необхідністю вжити невідкладні заходи для своєчасного та належного поховання померлих, суспільною потребою у розширенні території міського кладовища у селі Гаразджа Луцького району.

Загальна вартість земельних ділянок становить 395 513 гривень.

«Міська рада регулярно здійснює викуп приватних земельних ділянок для розширення кладовища біля села Гаразджа. Але саме кладовище, і особливо нові його території, не мають належного благоустрою. Туди не прокладаються нормальні доріжки для доїзду транспорту, не косяться бур’яни, не вивозиться сміття. Так не має бути. Кладовище – це не смітник, а місце вічного спочинку наших рідних», – наголосив голова фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Тарас Шкітер. 

Як зазначив Тарас Шкітер, родини похованих не повинні здійснювати благоустрій кладовища. Це має робити відповідне комунальне підприємство.

«Пропоную дати відповідні доручення, щоб провести інспекцію наших кладовищ та визначити першочергові потреби та необхідні ресурси для їх благоустрою з подальшим включенням додаткових витрат на це у бюджеті громади на 2022 рік», – додав Тарас Шкітер. 

До слова, раніше повідомлялося, що Луцька міська рада вивчає можливість розширення територій кладовищ у населених пунктах, які входять до Луцької територіальної громади. Для цього Луцька міська рада викуповує земельні ділянки для суспільних потреб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів