Поділитись:

«Ніде було ховати» : львів'янин облаштував приватне кладовище (фото)

Вівторок, 07 вересня 2021, 03:25

62-річний чоловік організував приватне кладовище на ділянці одного з садово-городніх кооперативів в селі Рясне-Руське Львівської району.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіціі.

26 серпня в поліцію Львова надійшла колективна заява від учасників одного з садово-городніх кооперативів про самовільне захоплення їхніх земель, розташованих в селі Рясне Львівського району.

За словами заявників, директор однієї з громадських організацій, без відома і погодження садівників, організував на їхніх земельних ділянках кладовище і проводить поховання померлих людей.

Зараз на цій території вже є 360 поховань і 40 склепів.

Zaxid.net пише, що підозрюваний – 62-річний підприємець Ярослав Мартинов. Свої дії він пояснив тим, що йому не було де ховати людей через зростання смертності.

«А де я повинен був ховати? Я ховаю п'яту частину львів'ян! Мені ніде було людей ховати, на вулиці коронавірус, смертність збільшилася вдвічі. Я написав звернення до міської ради з розширення кладовища. Два роки минуло, я відповіді так і не отримав. Мені було ніде ховати, і я сунувся самовільно», – заявив він.

«Люди тут вирощували дерева, обробляли землю, як могли. Он дивіться: тут було дерево, і тут було дерево, а тут троянда була – це ж видно. Все знищили, щоб зробити могили», – розповіла керівниця садово-городнього кооперативу Підлісся Наталія Ониськіва.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 197-1 Кримінального кодексу України – самовільне зайняття земельної ділянки. Порушнику може загрожувати штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до шести місяців арешту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів