Поділитись:

Волинь – серед лідерів за кількістю вакцинованих проти кору дітей

Середа, 29 вересня 2021, 13:05
Волинь – серед лідерів за кількістю вакцинованих проти кору дітей

Волинська область посідає друге місце в Україні за кількістю щеплених проти кору 6-річних дітей.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

На Волині охоплення щепленнями КПК 6-річних дітей, які отримали обидві дози вакцини, становить 70 %. Це друга область з найбільшою кількістю вакцинованих дітей.

Наразі середній рівень по Україні становить близько 62 %. Це недостатньо для формування колективного імунітету, коли рівень охоплення щепленнями має
сягати 95–98 %

У регіональному розрізі найкраща картина у Києві (76,9 %), Волинській (70 %), Донецькій (68,6 %) областях. Найгірша – у Львівській (52,3 %), Київській (54,8 %) та Чернігівській (55,6 %).

Волинь – серед лідерів за кількістю вакцинованих проти кору дітей 

Міністерство охорони здоров’я закликає батьків обов’язково вакцинувати дітей відповідно до термінів Календаря щеплень і надолужити щеплення, якщо вони були пропущені. Вакцинуватись безоплатно можуть усі діти до 18 років.

Перевірити кількість вакцин у вашій області можна за посиланням.

Довідково:

Кір – небезпечне вірусне захворювання, що має здатність швидко поширюватись. Як правило, 9 із 10 людей, з якими контактувала інфікована особа, теж захворівають (якщо вони не були щеплені). Спеціального лікування від кору не існує. Найкращий захист – вакцинація комплексною вакциною від кору, паротиту і краснухи (КПК). Для найкращого захисту дитина має отримати дві дози КПК-вакцини.

З 1 тис. людей, які заразилися кором, 1 помирає, 1 захворіває на енцефаліт, а 50 отримують тяжкі ускладнення, від яких страждають усе життя.

Водночас випадки складних реакцій на вакцину трапляються менш ніж один раз на мільйон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів