На Волині побудують новий митний пост

П'ятниця, 07 жовтня 2016, 12:00

Між волинським селом Адамчуки та польським селом Збереже, де нині розташований тимчасовий пункт пропуску, побудують митний пост.

Про це повідомив депутат Луцької міської ради Петро Нестерук на власній сторінці у Facebook.

Кошти на будівництво використають з кредиту Уряду Республіки Польща на умовах пов'язаної допомоги.

"Сьогодні вирішення питання яке є дуже важливим для Волині зрушило з мертвої точки. Народні депутати прийняли зміни до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо використання кредиту Уряду Республіки Польща на умовах пов'язаної допомоги (№ 5074). (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_2…). Частина цих коштів має бути спрямована на будівництво пункту перетину кордону Адамчуки-Збереже. Я особисто вітаю такі дії нардепів, зокрема Андрія Немировського, якого я особисто неодноразово інформував про необхідність будівництва пункту пропуску на кордоні з Польщею", – зазначив він.

Із його слів, упродовж останніх років люди витрачають багато часу, стоячи у чергах, аби перетнути кордон. Саме тому ситуацію потрібно змінювати.

"Зрештою ми живемо у 21 столітті, подорож має бути комфортною та швидкою. Саме тому я активно допомагав у серпні цього року проведенню Європейських днів добросусідства у Шацькому районі, де було відкрито тимчасовий перехід на іншу сторону кордону. Впевнений, об"єднавши зусилля народних депутатів, керівників держави та області ми зможемо вирішити це наболіле питання", – резюмував депутат.