Поділитись:

У Луцьку пропонують виключити термін «християнські цінності» з офіційних документів

Вівторок, 28 вересня 2021, 15:45

У Луцькій міській раді пропонують виключити термін «християнські цінності» із офіційних документів та замінити його терміном «загальнолюдські цінності».

Відповідна пропозиція виникла під час обговорення програми боротьби із наркоманією у Луцьку на засіданні постійної комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Депутатка Ірина Колковська запропонувала виключити із тексту програми термін «християнські цінності».

«Я теж християнка і вірю в Бога. Але у Конституції зазначено, що держава відокремлена від церкви. Таким терміном ми дискримінуємо представників інших конфесій. Тому пропоную замінити у офіційних документах Луцької міської ради термін «християнські цінності» терміном «загальнолюдські цінності», – зазначила депутатка.

Ірина Колковська додала, що на території Луцької міської громади чимало предсавників інших релігійних конфесій: будистів, іудеїв, мусульман та атеїстів. Тому, на її думку, Луцька міська рада у своїх офіційних документах не повинна віддавати перевагу лише одній релігійній концепції.

У результаті дискусії члени комісії прийняли компромісне рішення щодо тексту вказаної програми, та вирішили використати термін «християнські та загальнолюдські цінності».

Також депутатка висловилася проти навчальних курсів з «Основ сім'ї». На її думку, такі курси зарано викладати учням шкіл. Ірина Колковська поцікавилася, яким чином ці курси сприятимуть боротьбі з наркоманією. На що ініціатори програми відповіли, що курси «Основи сім'ї» розрахвані на молодих людей, які незабаром планують створювати сім'ї. Головна мета цих курсів –– показати приклад успішних та здорових сімей.

До слова, участь у прорграмі можуть взяти всі охочі громадські організації. Для цього Луцька міська рада оголосить конкурс.

Нагадаємо, у Луцьку склалася критична ситуація із підлітковою наркоманією. За словами міського голови Ігоря Поліщука, з передозуванням наркотичних речовин до лікарень міста потрапляють навіть учні шкіл. Відтак, виконавчий комітет Луцької міської ради затвердив програму протидії поширенню наркотиків у підлітковому середовищі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
26 лютого 2024
21 лютого 2024
10:34
20 лютого 2024
13 лютого 2024