Поділитись:

Учні поступають у лікарні з «передозом»: у Луцьку боротимуться з наркоманією

Середа, 15 вересня 2021, 10:21
Учні поступають у лікарні з «передозом»: у Луцьку боротимуться з наркоманією

Проблема поширення наркоманії в Україні набула загрозливих масштабів. У зв'язку із цим на виконання державної політики боротьби із розповсюденням наркотиків у підлітковому середовищі у Луцьку прийняли відповідну програму.

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Луцької міської ради 15 вересня.

Метою програми є протидія поширенню наркоманії в учнівському та студентському середовищі. В рамках реалізації програми, яка діятиме до 2023 року, у Луцькій територіальній громаді посилять боротьбу із розповсюдженням наркотиків. Окрім того програма сприятиме формуванню у підлітків негативного ставлення до наркотиків. Мета буде досягатися шляхом здійснення заходів правового, соціально-економічного, педагогічного та психологічного впливу.

«Ми бачимо, що кількість людей, які стали не на ту дорогу в житті, стала колосальною. Ми бачимо, який жах із «закладками» відбувається у нашій громаді. Тому ми маємо запровадити чіткий і покроковий план реалізації цієї програми. Ми повинні зайти в кожен клас і в кожну аудиторію і провести шокову терапію», – зазначив міський голова Луцька Ігор Поліщук.

Цим будуть займатися люди, яких офіційно працевлаштують на роботу. Вони будуть ходити у навчальні заклади і працювати з дітьми, розповідати і показувати на конкретних прикладах, як наркотики зруйнували життя колись успішних людей. Ігор Поліщук додав, що проблема з наркотиками стала надзвичайно критичною, адже наркотики почали вживати не лише підлітки, а й діти.

В рамках програми проводитимуть боротьбу з рекламою наркотиків та з анонімними Телеграм-каналами.Автори програми зазначають, що на сьогодні у Луцьку – засилля реклами наркотичних засобів на фасадах будинків і огорожах. Нерозбірливі на перші погляд надписи – насправді адреси сайтів та Телеграм-каналів, де можна замовити наркотичні речовини. Все частіше учні навчальних закладів потрапляють до лікарні через передозування наркотиків. У зв'язку із тим, що наркоторговці використовують анонімні канали зв'язку, правоохоронцям важко встановлювати особи зловмисників.

Такі програми вже діють в інших містах, тож у Луцьку вивчили наявний досвід. Фінансування програми сладе 7 мільйонів 425 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
03 квітня 2024