Поділитись:

У «Дії» з'явиться нова послуга – купівля-продаж авто

Понеділок, 27 вересня 2021, 19:10
У «Дії» з'явиться нова послуга – купівля-продаж авто

У електронному кабінеті водія і на порталі «Дія» водії невдовзі зможуть оформити договір купівлі-продажу автомобіля онлайн.

Про це повідомляє Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ.

«Невдовзі автовласники зможуть укладати договір купівлі-продажу онлайн. Дане нововведення передбачене постановою Кабінету Міністрів України від 22 вересня № 1007 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», – уточнюється у повідомленні.

Ця послуга буде доступна для громадян у електронному кабінеті водія та на Єдиному державному вебпорталі електронних послуг «Дія».

Зокрема, продавець і покупець, авторизувавшись, будуть заповнювати договір щодо купівлі-продажу автомобіля у електронному вигляді, після цього документ автоматично надсилатиметься до сервісного центру МВС для проведення усіх передбачених перевірок за відповідними реєстрами.

Зазначається, після позитивного опрацювання адміністратором продавець та покупець накладатимуть кваліфіковані електронні підписи і договір щодо купівлі-продажу авто уважатиметься укладеним.

За інформацією установи, нововведення буде реалізоване сервісними центрами МВС України упродовж півроку після набрання чинності цієї урядової постанови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів