Автор ідеї розповів, чим унікальний парк інтелектуального відпочинку на Волині (фото)

Понеділок, 27 вересня 2021, 16:30

Парк інтелектуального відпочинку «Легенди Володимира», який незабаром відкриється для відвідувачів, – унікальний парк в Україні. Кожна композиція із скульптур-топіарів розповідає про певну історію чи легенду міста Володимира-Волинського.

Про це у коментарі ІА "Конкурент" розповів громадський діяч, науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею ім. О. М. Дверницького Олександр Стемковський. Він, власне, і є автором ідеї, яку вдалося реалізувати за кошти громади міста згідно громадського проєкту «Бюджет участі» у 2021 році.

 

На сьогодні встановлено 5 композицій, які складаються з 12 скульптур, поєднаних історією чи легендою міста, та 3 окремих фігур-топіарів, які теж розповідають про окрему історію Володимира. Скульптури виготовлені з металевого каркасу, який покритий якісною штучною травою. Локація є чудовим місцем для фотосесій. 

 

 

Зі слів організатора, у парку представлені історії та легенди з прадавніх часів Володимира-Волинського.

"Це період злих драконів та мужніх лицарів до XIX століття, життя відомого Волинського та місцевого юриста, мирового судді, дворянина Дверницього, який одним з першим в Україні заснував історичний музей та відновив у Володимирі відомий Успенський собор, пам‘ятку Національного значення XII століття", – розповів Олександр Стемковський.

Зазначає, що ідея створити щось оригінальне, прийшла не випадково.

"Коли оголосили конкурс громадських проєктів, я почав, звісно, думати, що можна зробити у нашому місті такого, чого ще немає ніде не лише в області, а й в Україні. І я, як людина віруюча, всі важливі питання і рішення свого життя завжди стараюся обдумувати в молитві з Богом. В цей момент і прийшла ідея з оригінальними скульптурами-топіарами. І зараз я бачу, що це було правильне рішення", – наголошує Олександр Стемковський.

Дата відкриття парку поки не відома. 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: