Поділитись:

Луцьк заплатить 680 тисяч за чисті канали у парку (відео)

Понеділок, 26 липня 2021, 13:50
Луцьк заплатить 680 тисяч за чисті канали у парку (відео)

У Луцьку комунальники шукають підрядників, які очистять меліоративні канали в Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

Відповідний тендер вже оголосив на платформі «Прозорро» департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради.

У тексті оголошення йдеться про те, що очистка меліоративних каналів у центральному парку Луцька має на меті покращення санітарного стану парку та прилеглої до каналів території міста. Фінансуватимуться роботи з місцевої казни, на них планують витратити 680 тисяч гривень. За ці кошти виконавець робіт, який виграє тендер, спеціальним землесосним дизельним снарядом повинен відфільтрувати воду від коріння, затонулих дерев, болотної та водної рослинності та каміння.

Перед початком робіт проведуть водолазні роботи з виявлення різного побутового габаритного сміття та залишків деревини.

Конкурс на визначення підрядника розпочнеться 5 серпня, заявки приймають до 4 серпня.

Роботи мають з очищення каналів у парку мають закінчити до кінця поточного року.

Нагадаємо, у центральному парку міста активно зводять міську громадську вбиральню. Роботи почалися навесні цього року, і вже поволі наближаються до завершення. 

Станом на 22 липня будівля була вже зведена. У приміщенні вбиральні вже встановили невеликі віконця, але ще не встановили двері. Наразі будівельники завершують базові внутрішні роботи, однак основна активність відбувається назовні. Навколо вбиральні ведуться підготовчі роботи для викладання бруківки. Кажуть, коли бруківка буде викладена, будівлю туалету пофарбують. 

Всередині незабаром приступлять до розведення електромережі та каналізації. 

Точної дати завершення робіт будівельники не називають, однак кажуть, щоб привести все до пуття, знадобиться ще не менше ніж місяць. 

До слова, тендер на будівництво вбиральні у Центральному парку оголосили у жовтні минулого року. Замовником виступив департамент ЖКГ Луцькради, а виконавцями ТзОВ «Луцькспецбуд» та ПрАТ «Луцьксантехмонтаж». Для будівництва вбиральні у центральному парку виділили 7 соток землі. Територія, де звели туалет, рівновіддалена від всіх популярних локацій парку. 

Вартість будівництва туалету у Луцьку становить понад 3 мільйони гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів