Поділитись:

Без копійки у кишені: волинянку ошукало агентство працевлаштування в Польщі (відео)

Понеділок, 27 вересня 2021, 10:41
Без копійки у кишені: волинянку ошукало агентство працевлаштування в Польщі (відео)

Волиняни поїхали до Польщі на заробітки, але повернулися без копійки у кишені, оскільки за три тижні роботи на польському підприємстві людям не заплатили. Загалом же разом з обсервацією ошукана волинянка з чоловіком втратили 5 тижнів.

Про це йдеться в сюжеті телекомпанії «Аверс».

В Україні середньостатистичний українець може заробити хіба на витрати за «комуналку». Саме тому українці масово їдуть працювати у сусідні держави. Проте заробітки там вже не такі високі, як були кілька років тому, адже ринок праці перенасичений дешевою робочою українською силою. Тож у сусідній Польщі зарплати для заробітчан з України переполовинилися. Проте працівники готові їхати і за 15 тисяч прибутку на місяць. Причому полякам за цю ж роботу платять більше. 

Окрім того, працівників з України часто дурять – то заплатять менше обіцяного, а часом і взагалі залишать без грошей. І дуже часто так чинять саме наші співгромадяни.

Волинянка Олена Бондарчук поїхала на виробництво до Польщі разом із чоловіком. Їхали через агентство Adventus, яке пропонує послуги працевлаштування за кордоном, зокрема й виготовляє працівникам з України всі необхідні документи. 

Спочатку їх поселили на два тижні на обсервацію, а вже після цього вийшли на роботу. Працювати довелося по 12 годин на добу. Згодом жінка захворіла, тож тиждень з робочого графіку випав. А згодом її, чоловіка та ще кількох працівників звільнили начебто через те, що виробництво отримало мало замовлень. Загалом в такій ситуації опинилися 8 громадян України. 

Але найгірше те, що з людьми не розрахувалися за три тижні роботи. Агентство, замість того, щоб заплатити, виставило свої рахунки.

Зі слів Олени, за те, що їх завод звільнив, їм виставили штраф по 300 злотих. Потім – по 150 злотих за форму. А за те, що Олена хворіла і не ходила на роботу, фірма щодня платила 40 злотих. І за ці всі штрафи в жінки забрали зарплату.

Представництво агентства Adventus є і в Луцьку. Журналістів, які зателефонували на вказаний номер, розповіли, що в Польщі робітників працевлаштовує центральний офіс агентства, а про умови оплати праці повідомляють на місці.

Олена Бондарчук нарікає, що навіть не може звернутися в поліцію з приводу шахрайства, оскільки немає жодного договору з агентством. 

Жінка розіслала повідомлення про шахраїв у різні інтернет-спільноти і вже навіть знайшлися ошукані цим агентством люди з Ковеля.

 

У редакцію ІА "Конкурент" звернулися представники агентства Adventus та заперечили факти, наведені в сюжеті телекомпанії "Аверс". Стверджують, що жінка була офіційно працевлаштована. Окрім того, була ознайомлена під розписку з «Основами безпеки праці», пройшла попереднє навчання з безпеки та гігієни праці. Деталі – тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів