У Швейцарії на референдумі підтримали одностатеві шлюби

Понеділок, 27 вересня 2021, 00:36

У Швейцарії 26 вересня відбувся референдум, де обговорювали легалізації одностатевих шлюбів. За попередніми неофіційними результатами, одностатеві шлюби підтримали 64% тих, хто голосував.

Про це пише The Guardian. Результати оприлюднив  Associated Press.

Через пів години після закриття дільниць соціологічний інститут Швейцарії з питань політики та комунікацій оприлюднив попередні неофіційні результати голосування, які свідчать про підтримку одностатевих шлюбів більшістю.

За його даними, 34% учасників голосування виступили проти. Похибка складала 2%.

Парламент Швейцарії дозволив одностатевим партнерам вступати у шлюб ще минулого року. Ініціативу легалізації одностатевих шлюбів висунула Партія «зелених» лібералів.

Відповідний законопроєкт підтримав і уряд. Але проти змін у законодавстві виступила «Народна партія». Разом із низкою консервативних груп вона стала ініціатором референдуму.

Цей законопроєкт передбачає рівні з гетеросексуальними парами права для ЛГБТ-спільноти, дозволивши її представникам всиновлювати дітей разом і полегшуючи отримання громадянства для одностатевих пар. Також він дозволить лесбійським парам робити штучне запліднення.

Але противники цієї ініціативи заявляють, що це означає «смерть батьківства», і хочуть захистити «традиційний шлюб» між чоловіком та жінкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: