Поділитись:

«Україну не чекають в НАТО, бо є опозиція», – Ігор Смешко

Понеділок, 27 вересня 2021, 08:20
«Україну не чекають в НАТО, бо є опозиція», – Ігор Смешко

В найближчій перспективі Україна не стане членом Північноатлантичного альянсу. Тому у неоголошеній війні з Росією Україна повинна розраховувати виключно на власні сили. 

Про це заявив лідер політичної партії «Сила і Честь» Ігор Смешко під час пресконференції своєї партії у Луцьку 24 вересня.

«Нас не чекають в НАТО. Тому, що є опозиція. А в НАТО приймають консенсусом. Отже, ми на найближчу перспективу не маємо союзників, а ми в стані неоголошеної війни і частина нашої території окупована», – заявив Ігор Смешко.

Зі слів колишнього голови Служби Безпеки України, єдиною концепцією безпеки України може бути глибокоешелонована оборона та сильна армія.

«Агресор піде настільки далеко, наскільки ми йому дозволимо. А оборонна стратегія дасть союзників та стратегічні резерви», – зазначив Ігор Смешко.

Політик навів у приклад оборонну модель Швейцарії, де, у разі потреби, здатні мобілізувати до 500 тисяч вишколених резервістів. Як колишній військовий Ігор Смешко наголосив, що агресор ніколи не піде війною, розуміючи, що втрати для нього будуть зависокими. 

«Наша партія виступає саме за створення швейцарського варіанту міністерства оборони, молоді, спорту та у справах ветеранів. Не буде престижною військова служба, якщо держава так ставиться до тих людей, які з самого початку обирають не отримання прибутку, а служіння державі», – зазначив Ігор Смешко.

Опубліковано на правах політичної реклами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів