Поділитись:

В Україні збільшать кількість соціальних е-послуг

П'ятниця, 24 вересня 2021, 01:41
В Україні збільшать кількість соціальних е-послуг

Завдяки розширенню пілотного проєкту із запровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС), громадяни зможуть отримати більше десяти соціальних послуг в електронній формі, у тому числі – житлових субсидій.

Про це сказала міністр соціальної політики України Марина Лазебна, яку цитує пресслужба Міністерства соціальної політики України у Фейсбуці.

«Ми розширили пілотний проект по запровадженню Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС) для громадян в окремих областях. Люди зможуть отримати більше десяти соціальних послуг в електронній формі, у тому числі – житлових субсидій», – повідомила Лазебна.

За словами міністра соцполітики, для призначення допомоги люди можуть скористатися електронним сервісом через портал «Дія» або особисто звернутися з паспортом до соціального фронт-офісу у територіальній громаді чи до районного управління соціального захисту населення (УСЗН). Адже вся необхідна інформація про людину, яка хоча б раз отримувала будь-який вид державної соціальної підтримки, буде зосереджена в одному місці – Єдиному соціальному реєстрі (ЄСР).

«Одна з головних переваг ЄІССС для людей – швидкість і зручність призначення державної допомоги без додаткових перевірок і довідок з різних державних органів», – підкреслила Лазебна.

Вона також зазначила, що ЄІССС забезпечить прозорість роботи соціальних органів. Працівник фронт-офісу або УСЗН формує заяву в електронній формі, яка відразу фіксується в ЄІССС і опрацьовується працівником центрального бек-офісу. Весь процес розгляду звернення триває кілька хвилин, а розмір допомоги розраховується автоматично, інформують у Мінсоцполітики.

Лазебна повідомила, що після відпрацювання механізму роботи ЄІССС у пілотних областях аналогічна система буде запроваджена на території усієї країни у 2022 році.

Також міністр додала, що деякі соціальні виплати вже можна отримати через електронні сервіси на сайті Мінсоцполітики. Зокрема, зараз можна звернутися в електронній формі за призначенням допомоги при народженні дитини, відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «Муніципальна няня», житлової субсидії, грошової компенсації вартості одноразової матеріальної допомоги «пакунок малюка».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів