Поділитись:

У ЛНТУ запровадили обов'язкову вакцинацію працівників від COVID-19: чи законно це (відео)

Четвер, 23 вересня 2021, 20:00
У ЛНТУ запровадили обов'язкову вакцинацію працівників від COVID-19: чи законно це (відео)

Відколи вакцина проти коронавірусу з’явилась на території України у Міністерстві охорони здоров’я чи не щодня наголошували – вакцинуватись чи ні – це добровільне рішення кожного, й аж ніяк не примусове. Утім вже 22 вересня в Україні Міністерство заявило, що планує запровадити обов'язкову вакцинацію для держслужбовців та освітян. Того ж дня у Луцькому національному технічному університеті запровадили обов’язкову вакцинацію для працівників.

Відповідне розпорядження ректорка вишу Ірина Вахович підписала 22 вересня в зв’язку з введенням в Україні "жовтої" зони карантину. У документі йдеться про те, що з 23 вересня у університеті на кілька днів призупинять навчальний процес. У цей час у виші організують вакцинацію, аби всі педагоги встигли вакцинуватись.

Якщо вдастся, то вже з 27 вересня заклад відновить роботу, таким чином уникнувши «дистанційки». Та ось згідно цього розпорядження відвідування корпусів з 27 вересня дозволено буде лиш тим, хто пройшов вакцинацію та має відповідні ковід-сертифікати: жовтий, зелений, міжнародне свідоцтво або ж що нещодавно перехворіли. Якщо ж перелічених сертифікатів не нададуть – працівників вважатимуть такими, які не приступили до виконання посадових обов’язків.

Чи законно це з юридичного боку? Подробиці – у сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів