Поділитись:

Apple допоможе боротись із депресією: нова функція

Середа, 22 вересня 2021, 07:36

Корпорація Apple працює над новою функцією, що дозволить розпізнавати симптоми депресії за допомогою датчиків смартфона.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За даними видання, Apple співпрацює з UCLA (Університет Каліфорнії в Лос-Анджелес) і біотехнологічною компанією Biogen, щоб з'ясувати, чи можуть конфіденційні дані, такі як вираз обличчя і показники набору тексту, сигналізувати про проблеми зі психічним здоров'ям.

При цьому проєкт із діагностики депресії та стресу ведеться за участю вчених з UCLA та має кодову назву Seabreeze, а проєкт із діагностики ранніх когнітивних порушень під назвою «Pi» ведеться у співпраці із компанією Biogen.

«Дослідники сподіваються, що за допомогою масиву даних датчиків, який включає мобільність, фізичну активність, режим сну, поведінку при друку і багато іншого, вони зможуть виявити цифрові сигнали, на підставі яких буде можливо створити алгоритми для надійного виявлення порушень», – зазначають автори публікації.

У разі, якщо Apple досягне успіху, компанія отримає нові унікальні можливості для своїх мобільних пристроїв. При цьому, на відміну від попередніх програм аналізу стану здоров'я, які насамперед створювались на "розумні годинники" від Apple, нові орієнтовані на iPhone, переконують джерела видання.

Нині обидва проєкти перебувають на ранній стадії, однак вони користуються повною підтримкою керівника напряму здоров'я в Apple Джеффа Вільямса, повідомляє WSJ. При цьому корпорація переконує, що масив даних зі смартфонів у будь-якому разі проходитиме обробку, та вважає, що це не має стати причиною скандалу, як у випадку перевірки зображень, збережених на iPhone, на наявність дитячої порнографії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
22 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
07 березня 2024
06 березня 2024
05 березня 2024
29 лютого 2024
23 лютого 2024
20 лютого 2024