Поділитись:

Мав «порішати питання»: на Волині викрили посадовця-хабарника з НКРЕКП (відео)

Вівторок, 21 вересня 2021, 14:20

На Волині викрили на хабарі посадовця Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг в області.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

У понеділок, 20 вересня, чиновника затримали під час отримання 20 тисяч гривень неправомірної вигоди. Слідство вважає, що посадовець вимагав від керівника приватного підприємства тисячу доларів США за вплив на членів комісії у Києві задля вирішення питання про видачу суб’єкту господарювання ліцензії на постачання електроенергії споживачу.

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури завідувачу сектору Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг у Волинській області повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та про відсторонення від посади.

Викриття посадовця – спільна робота прокурорів та працівників ГУ НП й СБУ в області.

Довідково: згідно з санкцією ч. 3 ст. 369-2 КК України, прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди, караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, заступника директора департаменту інфраструктури Волинської обласної державної адміністрації, начальника управління капітального будівництва Івана Корчука разом з керівником товариства-генпідрядника підозрюють у розкраданні бюджетних і кредитних коштів на суму понад 1,2 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
26 березня 2024
22 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
18 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024