Поділитись:

До луцької школи, де побилися учні, прийшов прокурор (фото)

Вівторок, 21 вересня 2021, 11:45

До луцької школи, де нещодавно учні влаштували жорстоку бійку, завітали представники прокуратури.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

Після прикрого випадку – жорстокої бійки школярів у луцькій ЗОШ № 16 – у навчальний заклад з профілактичною бесідою навідалися прокурори Луцької окружної прокуратури та працівники поліції.

Прокурор Олександр Шпота розповів учням середніх та старших класів про відповідальність за вчинення правопорушень.

«Зустрічаючись з підлітками, ми розуміємо, що маємо донести до них інформацію про необхідність дотримання вимог закону, про відповідальність за негідні учинки максимально доступно і відверто, – зауважив прокурор. – Діти – це аудиторія, з якою не можна розмовляти формально і завжди необхідно налагоджувати діалог. Тому в ході розмови ми готові відповідати і відповідаємо на всі їхні, навіть найгостріші, запитання, бо краще виважено і зрозуміло розповісти дитині про наслідки правопорушень і запобігти їм, ніж допустити, щоб вона вступила в конфлікт із законом». 

Розмовляли правоохоронці з учнями не лише про злочин і кару, зачіпали й болючу тему булінгу, розповідали, як діяти в тих чи інших ситуаціях, у кого шукати допомоги.

Прокурори і самі ініціюють, й охоче відгукуються на запрошення педагогів прийти у навчальний заклад із бесідою, адже надають величезного значення профілактичній роботі, спрямованій на запобігання вчиненню правопорушень у дитячому середовищі. 

Комунікація між прокурорами і волинською молоддю триватиме, попереду – нові зустрічі в інших навчальних закладах області.

Нагадаємо, директор навчального закладу Василь Троцький після висвітлення ситуації у ЗМІ, запевнив, що такі інциденти в школі не трапляються систематично, і це радше прикрий виняток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів