Поділитись:

Кількість учнів в українських інклюзивних класах за 5 років зросла вдесятеро

Вівторок, 21 вересня 2021, 13:06

За останні п’ять років кількість учнів в інклюзивних класах українських шкіл зросла в десять разів.

Про це йдеться в повідомленні на фейсбук-сторінці Міністерства соціальної політики України.

Відповідно до статистики, за останні роки Україна суттєво наростила темпи впровадження інклюзії в школах.

«Ще п’ять років тому в інклюзивних класах навчалось вдесятеро менше дітей, ніж сьогодні. Наразі інклюзивне навчання організовано майже у 43% шкіл, у понад 18 тисяч класів», – поінформували в міністерстві, посилаючись на статистику Державної служби якості освіти України.

Як відомо, закони України «Про освіту» та «Про соціальні послуги» гарантують кожній дитині рівні умови доступу до освіти та забезпечують батькам чи законним представникам дитини право обирати заклад освіти, програму, вид та форму здобуття освіти дітьми шкільного віку.

Таким чином, заклад за заявою батьків зобов’язаний створити інклюзивний клас в обов’язковому порядку, а також забезпечити дітям з інвалідністю постійну або часткову підтримку під час навчання. Створення в школі інклюзивного середовища забезпечує держава.

У міністерстві наголошують, на основі висновку інклюзивно-ресурсного центру школа надаватиме підтримку з урахуванням виявлених у дитини проблем. А саме: забезпечуватиме умови для безперешкодного доступу до приміщення школи й закуповуватиме обладнання ресурсної кімнати та засобів корекції відповідно до фінможливостей закладу освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів