Поділитись:

Україна вперше прийме дві міжнародні учнівські олімпіади

Вівторок, 21 вересня 2021, 01:30
Україна вперше прийме дві міжнародні учнівські олімпіади

Україна у 2022 році офіційно прийме дві міжнародні учнівські олімпіади.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у Телеграмі.

За рішенням міжнародних організаційних комітетів були затверджені заявки України на проведення у 2022 році ювілейної 15-ї Міжнародної учнівської олімпіади з астрономії та астрофізики (12-21 серпня 2022 року) та 18-ї Міжнародної молодіжної наукової олімпіади (12-21 грудня 2022 року).

«Міжнародна молодіжна наукова олімпіада (IJSO) – одна з 12 найпрестижніших світових наукових олімпіад для молоді, спрямована на популяризацію науки та природничих дисциплін. Унікальність цієї олімпіади полягає в тому, що учасники виконують завдання одночасно з трьох природничих дисциплін: хімії, фізики та біології», – ідеться у повідомленні.

За словами Шкарлета, щороку в грудні молодь з усього світу збирається для того, щоб взяти участь в індивідуальних і командних змаганнях, продемонструвати й оцінити власні знання і досягнення у вивченні природничих наук, ознайомитися з традиціями й знайти друзів-однодумців.

«Міжнародна олімпіада з астрономії та астрофізики (IOAA) – щорічне змагання з астрономії та астрофізики для учнів старших класів. Це одна з міжнародних наукових олімпіад. Основна мета IOAA – сприяти зростанню інтересу до астрономії та суміжних предметів, особливо через загальну освіту молоді, та сприяння розвитку міжнародних контактів між різними країнами щодо просування астрономії та астрофізики в школах», – зазначив Шкарлет.

МОН визначило національним організатором цих олімпіад Національний центр «Мала академія наук України».

Шкарлет побажав натхнення та здобутків учасникам майбутніх олімпіад.

«А ми докладемо максимум зусиль, щоб вони відбулися на найвищому рівні», – зауважив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів