Поділитись:

За 20 днів вересня на Волині зловили півтори сотні п'яних водіїв (фото)

Понеділок, 20 вересня 2021, 12:23

На Волині упродовж вересня склали півтори сотні протоколів за керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

За 20 днів вересня на Волині склали півтори сотні протоколів за ст. 130 КУпАП. Зокрема, виявили 44 нетверезих водії в Луцькому районі, 50 – в Ковельському, 30 – в Камінь-Каширському, 24 – у Володимир-Волинському. 

 

 

Волинянам нагадують: керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, тягне накладення штрафу 17 000 грн (викладення ст. 130 КУпАП в новій редакції). 

Повторно упродовж року – штраф на водіїв у розмірі 34 000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки з оплатним вилученням транспортного засобу. 

Третій раз протягом року керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, передбачає штраф 51 000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника, або адміністративний арешт на 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років.

Окрім того, збільшено термін розгляду таких справ судом – нині це один рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів