Поділитись:

Селищну раду на Волині зобов'язали взяти на облік нічийну гідротехнічну споруду

П'ятниця, 17 вересня 2021, 17:49
Селищну раду на Волині зобов'язали взяти на облік нічийну гідротехнічну споруду

Чиновників Колківської селищної ради зобов'язали взяти на облік безхазяйну гідроспоруду вартістю 3 мільйони гривень.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Волинський окружний адміністративний суд визнав протиправною бездіяльність Колківської селищної ради та зобов’язання взяти на облік безхазяйне майно – гідротехнічну споруду вартістю 3 млн гривень.

Прокурори з'ясували, що на одному зі ставків на території Луцького району, який здається в оренду, знаходиться споруда, інформація про власника якої відсутня. Попри це, орган місцевого самоврядування не вживає заходів, аби визнати майно безхазяйним та взяти його на облік.

Відсутність власника не давала можливості розв'язувати питання збереження водного об'єкта для загального та спеціального водокористування, забезпечення належної експлуатації гідротехнічної споруди, а також запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов’язаних із повенями.

Окрім того, це створювало передумови для зловживань щодо розпорядження майном та ризики безпідставного вибуття його із власності територіальної громади,

Прокурори в суді домоглися визнання протиправною бездіяльність селищної ради та зобов’язали чиновників вчинити дії, спрямовані на визнання гідротехнічної споруди безхазяйним майном і взяття її на облік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 травня 2024
07 травня 2024
03 травня 2024
02 травня 2024
01 травня 2024
30 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024