Поділитись:

У Луцьку проведуть інвентаризацію водойм, гідротехнічні споруди упорядкують

Середа, 18 серпня 2021, 12:13
У Луцьку проведуть інвентаризацію водойм, гідротехнічні споруди упорядкують

У Луцькій територіальній громаді планують навести лад на водних об’єктах. Для цього проведуть їхню інвентаризацію та упорядкують гідроспоруди й інші самовільно встановлені об’єкти.

Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет Луцької міської ради 18 серпня.

На разі на території Луцької міської територіальної громади налічується 67 водойм:  1 озеро, 59 ставків та 7 річок. Частина цих об’єктів перебуває в оренді, громадяни використовують їх для розведення риби. Окремі водні об’єкти, такі як річка Чорногузка, озеро в селі Озерце, стави селах Шепель, Рокині, ставок Теремно є об’єктами природно-заповідного фонду місцевого значення та мають особливий обмежений режим ведення господарської діяльності.

У міській раді наголошують, що є непоодинокі випадки самовільно влаштованих водойм без будь-яких дозвільних документів. Більшість гідроспоруд на водних об’єктах, зокрема, греблі, шлюзи, шандори, водоспуски тощо, на сьогодні перебувають поза договірними зобов’язаннями. Окрім того частина з них перебувають у занедбаному стані, що практично унеможливлює їх використання за функціональним призначенням та може негативно позначитися на меліорації земель, забезпеченні техногенної безпеки, призвести до їх знищення.

Відтак у міській раді планують розпочати інвентаризацію водних об’єктів та перевірку виконання договірних зобов’язань орендарями.

Окрім того з метою уникнення гибелі риби планують провести моніторинг стану поверхневих вод.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів