Поділитись:

Рахували корів: депутати Луцькради створили громадське пасовище

Четвер, 16 вересня 2021, 15:47
Рахували корів: депутати Луцькради створили громадське пасовище

У Луцькій міській територіальній громаді виділили землю для створення громадського пасовища. Пасовище у селі Боголюби створять для сінокосіння та випасання худоби.

Відповідне рішення ухвалили депутати Луцької міської ради 16 вересня під час позачергової сесії.

Обранці громади довго обговорювали  проєкт рішення, адже раніше такого типу питань розгладяти не доводилося. Площа земельної ділянки, на якій створять пасовище, становить 4 гектари. Пасовище у Боголюбах перебуватиме у комунальній власності. 

«Це лише перше пасовище у нашій громаді. В кожному населеному пункті будуть стоврюватися такі пасовища, на які будуть виділятися кошти з державного бюджету, аби люди могли випасати худобу», – повідомила в.о. директора департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міської ради Софія Гула

У Луцькій міській раді вирішили винести проєкт рішення на позачергову сесію, оскільки для розвитку пасовища виділили кошти державної субвенції, відтак, їх необхідно освоїти. 

Депутатка фракції «Громдянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій наголосила, що чудово, що міська рада розпочала вивчати ці та інші питання, важливі для прилеглих населених пунктів, які раніше не розглядалися. Однак, ці питання потребують більш детального вивчення. Зокрема, депутати хочуь знати, яка в загальному площа буде виділена під пасовища в усіх населених пунктах громади.

Депутатка фракції «Громдянський рух «СВІДОМІ» Алла НадточійДепутатка фракції «Громдянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій
 

«Скільки саме коштів за рахунок державної субвенції надійде для утримання пасовищ та хто буде розпорядником цих коштів? І яким буде план дій, власне, програма розвитку цих пасовищ?», – поцікавилася Алла Надточій.

Софія Гула відповіла, що площа пасовища у Боголюбах становить 4 гектари, у селі Сьомаки розробляється проєкт на 26 гектарів, у селі Шепель – 4 гектари, село Забороль – 5 гектарів. По іншим населеним пунктам є виділена територія, однак, документи ще знаходяться в розробці.

Також депутати цікавилися, на що саме спрямовуватимуться кошти субвенції. На разі йдеться про субвенцію з обласного бюджету розміром 200 тисяч гривень. Ці кошти спрямують на закупівлю добрив, необхідних для підготовки пасовищ до зимового періоду.

Депутатам під час сесії не змогли озвучити інформацію про кількість корів, наявних в межах територіальної громади, тож виникли підозри, що субвенція не буде використана за цільовим призначенням. Міський голова Ігор Поліщук дав доручення надіслати депутатам інформацію про поголів'я ВРХ у розрізі по кожному населеному пункті громади. Загалом питання викликало найбільш жваве обговорення серед усіх питань, винесених на позачергову сесію. Депутати після жвавого обговорення підтримали проєкт рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів