Поділитись:

Акцент на благодійні акції: у Луцьку змінили програму соцінтеграції

Середа, 29 вересня 2021, 13:25
Акцент на благодійні акції: у Луцьку змінили програму соцінтеграції

У Луцьку внесли зміни до програми надання інтегрованих соціальних послуг для сімей, дітей та молоді на 2021-2025 роки. 

Відповідне рішення ухвалили депутати Луцької міської ради 29 вересня під час чергової сесії.

Як вбачається із додатку до рішення, зміниться фінансування окремих заходів програми. Так, до прикладу, на створення та функціонування соціальних громадських просторів у 2021 році не виділять коштів, впродовж наступних трьох років на це спрямовуватимуть по 50 тисяч гривень, у 2025 році фінансування складе 150 тисяч гривень.

На забезпечення функціонування спеціалізованого формування «Інтеграційні студії розвитку для дітей та молоді з інвалідністю» щороку з міського бюджету виділятимуть по 50 тисяч гривень. Стільки ж скеровуватимуть для створення філій спеціалізованого формування «Інтеграційні студії розвитку для дітей та молоді з інвалідністю» у мікрорайонах міста Луцька та старостинських округах Луцької міської територіальної громади.

А ось для створення служби з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно- рухового апарату «Соціальне таксі» Програма не передбачає фінансування. Для підтримки міжрегіональної співпраці учнівської молоді, вивчення (ознайомлення) традицій, побуту, історичної спадщини виділять 60 тисяч гривень у цьому році та 80 тисяч – у наступному. Надалі до 2025 року на ці заходи спрямовуватимуть по 100 тисяч гривень щороку.

Програма також передбачає фінансування застосування інноваційних форм, методів та технологій у роботі з дітьми та молоддю. Зокрема, це віртуальна екскурсія, навчальна гра, відеолекторій, форум-театр, тематичне спортивне орієнтування, геокешинг, інтерактивна гра, конкурс, акція тощо. На проведення цих заходів у 2021 році виділять 115 тисяч гривень. Надалі щороку планують виділяти по 40 тисяч.

Окрім того в рамках програми також проведитиметься благодійна акція з нагоди Міжнародного дня захисту дітей та Всесвітнього дня дитини. Цьогоріч на акцію спрямували 90 тисяч гривень, в наступні роки фінансування цих заходів складатиме по 60 тисяч гривень. Найвагомішою складовою програми є проведення благодійної акції «Скоро до школи» для дітей з сімей, які потребують соціальної підтримки з нагоди Дня знань. Цього року на цю мету спрямували 135 тисяч гривень. Впродовж наступних років дії програми на благодійну акцію витрачатимуть по 150 тисяч гривень щороку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024
05 квітня 2024