Поділитись:

У Луцьку організовують прибирання заплави річки Стир

Середа, 15 вересня 2021, 09:01

У Луцьку кличуть рибалок та небайдужих громадян на прибирання заплави річки Стир.

Про це інформує пресслужба Рибоохоронного патруля Волині.

У треті вихідні вересня весь світ відзначає «Міжнародний день чистих берегів». З цієї нагоди у суботи, 18 вересня, влаштовують прибирання заплави річки Стир поблизу вул. Ковельської у Луцьку.

«Метою заходу є привернення уваги громадськості до проблем засмічення водних об'єктів, дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища, а також підвищення екологічної свідомості громадян. За літній період береги водойм місцями перетворилися на смітники. Сміття, викинуте на берег, потрапляє у воду, що становить загрозу не тільки для самих водойм, водних мешканців, а й для людини», – йдеться у повідомленні.

Волинський рибоохоронний патруль запрошує усіх бажаючих взяти участь в акції. Прибирання відбудеться із дотриманням карантинних норм, обов’язковою вимогою є наявність захисних масок, рукавичок та врахування соціальної дистанції.

До слова, під час заходів до Міжнародного дня чистих берегів в різних країнах світу організовують акції на узбережжях річок, морів та океанів з метою запобігати забрудненню побутовими відходами водних ресурсів. Подію започаткували в 1986 році та з кожним роком вона стає все більш необхідною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів