Поділитись:

На Волині будуватимуть сміттєпереробний завод: днями укладуть угоду (відео)

Вівторок, 07 вересня 2021, 17:40
На Волині будуватимуть сміттєпереробний завод: днями укладуть угоду (відео)

У одній із громад Ковельського району побудують сміттєпереробний завод. Домовленість з австрійськими інвесторами про підписання угоди про наміри досягнули в результаті круглого столу, який відбувся 7 вересня у Державній екологічній існпекції у Волинській області.

Про це в коментарі ІА Конкурент розповів начальник Держекоінспекції у Волинській області Олександр Кралюк.

«Домовилися про те, що найближчими днями підпишуть угоду про наміри щодо будівництва сміттєпереробного заводу», – зазначив Олександр Кралюк.

Головний еколог області розповів, що найближчим часом структура відходів на Волині буде вивчатися для того, аби визначити технологічні особливості переробки. Це буде досліджуватися у процесі розробки проєкту будівництва.

«Будуть відбиратися зразки відходів із різних полігонів. Після чого ці зразки упосередкують і виведуть певне середнє бачення щодо технологічного складу обладнання, яке буде встановлюватися на заводі», – розповів Олександр Кралюк.

За словами головного еколога Волині, майбутній завод обслуговуватиме 7-8 громад області. Збудують завод у Ковельському районі, однак, в якій саме громаді –– ще не відомо. Проте, як повідомив Олександр Карлюк, Вишнівська громада проробила чи не найбільшу роботу для того, аби завод збудували саме на її території. Голови різних громад презентують свій рівень готовності і пропонують свої ділянки для будівництва заводу.

«Держекоінспекція вболіває за реалізацію таких проєктів. Адже у Волинській області ми нарахували більше тисячі стихійних сміттєзвалищ. Тож ми повинні вживати додаткові заходи, окрім адміністративного тиску на громади. Якщо цього не робити, в галузі екології наша область скотиться донизу», –– наголосив Олександр Кралюк.

Також головний еколог додав, що запропонована технологія переробки сміття є екологічно чистою. Завдяки спеціальним фільтрам викиди шкідливих речовин в атмосферне повітря не перевищуватимуть законодавчо встановлених норм. Відтак, за словами Олександра Кралюка, місцеві громади в першу чергу повинні бути зацікавлені у реалізації таких екологічних проєктів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 березня 2024
25 січня 2024
16:10
17 січня 2024
07 грудня 2023
20 листопада 2023
02 жовтня 2023
28 вересня 2023
12:48
26 вересня 2023
17 вересня 2023
05 вересня 2023