Поділитись:

Суд на Волині «воскресив» жінку, яку вважали мертвою

Понеділок, 13 вересня 2021, 18:04

У Ковелі жінка звернулася до суду, аби визнати недійсним власне свідоцтво про смерть.

Рішення на користь позивачки суд ухвалив 31 серпня.

Як вбачається із рішення, громадянка звернулася до суду аби скасувати актовий запис про власну смерть від 16 липня 2019 року. Її визнали померлою помилково. Насправді у той час вона проходила лікування у психіатричній лікарні у селищі Олика. Там її знайшов та упізнав син. 

Відповідач – Ковельський міськрайонний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинській області заперечував проти позовних вимог. У відзиві на позов зазначалося, що скасувати факт настання смерті неможливо, адже на той час був наявний труп жінки, якого опізнав син. 

Суд встановив, що уродженка села Секунь колишнього Старовижівського району 30 травня 2019 року потрапила до лікарні. Однак ніхто про це не повідомив її родичів. Відтак її мати звернулася до поліції із заявою про зникнення. В той же час на Ковельщині у чагарниках виявили тіло жінки, за цим фактом поліція розпочала розслідування. Знайдене тіло показали родичам зниклої: сину, його дружині та матері. Всі вони упізнали у ній свою зниклу родичку. 

Відтак кримінальне провадження закрили, а уродженку села Секунь визнали померлою і видали свідоцтво про смерть. Після того як жінку розшукав у лікарні син, кримінальне провадження поновили, а для скасування свідоцтва про смерть довелося звертатися до суду.

У суді родичі позивачки пояснили, що тіло їм надали до опізнання у морзі правоохоронці. При цьому вони чинили психологічний тиск, наголошуючи, що представлене тіло з високою долею ймовірності може належати їхній родичці. Тому, перебуваючи у стані сильного душевного хвилювання, вони й помилилися. Тим більше внаслідок гнильних процесів обличчя трупа було істотно деформованим.

Дослідивши всі обставини справи, суд ухвалив анулювати актовий запис про смерть волинянки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
26 березня 2024
15:46
22 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024