Поділитись:

У Луцьку метеорологи досліджували ґрунт (фото)

Понеділок, 13 вересня 2021, 16:44
У Луцьку метеорологи досліджували ґрунт (фото)

Волинські та харківські метеорологи проводили спільні дослідження над ґрунтом у Луцьку.

Про це інформує Волинський обласний центр з гідрометеорології.

Таким чином, у період з по 7 по 12 вересня 2021 року співробітниками Харківського регіонального центру з гідрометеорології та сектору агрометеорологічних прогнозів Волинського гідрометеоцентру було проведено польові роботи по визначенню агрогідрологічних властивостей грунту на спостережних ділянках метеостанції Луцьк. 

Науковці визначили об'ємну масу грунту, механічний склад, зробили морфологічний опис та відібрали зразки грунту для здійснення подальших лабораторних робіт.

Однією з основних задач агрометеорологічного забезпечення сільського господарства є оцінка та прогноз умов формування врожаю сільськогосподарських культур. Для їх складання в першу чергу необхідно знати вологозабезпеченість культур в період їх вегетації. З цією метою на метеорологічних станціях проводять спостереження за вологістю грунту. При агрометеорологічному обслуговуванні сільського господарства використовують дані про запас вологи в грунті. Це дозволяє порівняти запас вологи в грунті з запасами води в сніговому покриві, з кількістю опадів, розраховувати поливні норми. Крім цього це дає змогу розділити ґрунтову вологу на продуктивну та непродуктивну. Для більш правильної оцінки вологозабезпеченості сільсько¬господарських культур необхідно знати властивості грунту, які характеризують його вологоємність – кількість вологи, що може утримуватись у грунті в тих чи інших умовах, а також мінімальну та максимальну кількість вологи, при яких врожай знижується. З цією метою і визначають агрогідрологічні властивості грунту.

У Луцьку метеорологи досліджували ґрунт (фото)У Луцьку метеорологи досліджували ґрунт (фото)У Луцьку метеорологи досліджували ґрунт (фото)У Луцьку метеорологи досліджували ґрунт (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024