Поділитись:

Як поділити авто подружжя при розлученні: коментар луцького юриста (відео)

Четвер, 09 вересня 2021, 20:02

Для багатьох українців автомобіль продовжує залишатися річчю статусною й дорогою, таким собі сімейним надбанням. Хоч машина і вважається «сімейною», реєструється вона на конкретну людину. А якщо сім’я розпадається й постає питання про розподіл майна після розлучення, як ділити автомобіль?

Про це детально розповів юрист, депутат Луцької міської ради від Громадянського руху «СВІДОМІ» Валентин Хаймик у випуску програми «Запитай у юриста» на «Конкурент TV».

Правник зазначає, що в цій ситуації є декілька способів її вирішення.

«Спосіб 1: Найбільш поширеним способом розділити автомобіль при розлученні – це залишити автомобіль у власності одного з подружжя, зобов'язавши його при цьому виплатити іншому грошову компенсацію вартості інших 50% автомобіля.

Спосіб 2: Поділ машини при розлученні можна провести також, склавши позовні вимоги так, щоб суд присудив автомобіль повністю одному з подружжя, а іншому відійшло б інше майно (при його наявності).

Спосіб 3: Несподіванкою може закінчиться процес поділу автомобіля між подружжям якщо суд постановить рішення про розділ машини по ½ кожному. Такий варіант розділу, як правило, найменш бажаний для обох сторін, оскільки в силу специфіки такого майна, не вирішує спір по суті. Подружжя будуть змушені повторно звертатися до суду для встановлення порядку користування таким способом розділеним автомобілем», – каже юрист.

Нагадаємо, що в Україні зріс попит на вживані авто.За минулий місяць українці зареєстрували 51,3 тис. уживаних легкових автомобілів, ввезених з-за кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів