Поділитись:

Верховна Рада підтримала законопроєкт про криптовалюти

Середа, 08 вересня 2021, 13:21
Верховна Рада підтримала законопроєкт про криптовалюти

Верховна рада підтримала у другому читанні законопроект №3637 «Про віртуальні активи», який легалізує використання віртуальних активів в Україні.

На засіданні в середу, 8 вересня, за нього проголосували 276 нардепів.

У пояснювальній записці до законопроекту сказано, що він повинен впорядкувати регуляцію ринку віртуальних активів і його учасників.

«Відтак ринок віртуальних активів потребує належного законодавчого врегулювання, яке покликане не лише надати можливість учасникам суспільних правовідносин розпоряджатись такими об’єктами, але й забезпечити баланс інтересів учасників ринку та сприяти надходженню інвестицій в Україну», – йдеться у її тексті.

Документ також регулює правовий статус віртуальних активів і цивільно-правові відносини між фізичними і юридичними особами, які виникають під час використання цифрових активів.

Як зазначив на своєму Telegram-каналі міністр цифрової інфраструктури Михайло Федоров, завдяки ухваленню законопроєкту Україна фактично легалізувала віртуальні активи.

«В Україні щоденний оборот віртуальних активів становить 1 мільярд гривень. Але все це перебуває у тіні. Через це міжнародні біржі не можуть заходити в Україну. З жодної операції з віртуальними активами не платяться податки. Ми створюємо топову юрисдикцію, де у криптокомпаній будуть прозорі умови взаємовідносин з державою, зручна робота з регулятором і вигідне оподаткування», – написав він.

За словами міністра, завдяки закону будуть створені вигідні умови, які дозволять компаніям реєструватися в Україні, а не за кордоном.

«При цьому бюджет зможе отримувати податки, а підприємці почуватимуться захищеними», – зазначив він.

Федоров нагадав, що нині лише кілька країн світу легалізували криптоактиви, серед яких – Німеччина, Люксембург та Сінгапур.

«Ухвалений сьогодні законопроєкт — базовий. Зараз працюємо над законопроєктом про внесення змін у Податковий кодекс України. Він врегулює питання оподаткування учасників ринку віртуальних активів. Після його прийняття ми зможемо запустити ринок віртуальних активів», – підсумував міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів