Поділитись:

Ситуація вийшла з-під контролю: у Ковелі собаки нападають на людей (відео)

Вівторок, 07 вересня 2021, 16:28
Ситуація вийшла з-під контролю: у Ковелі собаки нападають на людей (відео)

У Ковелі бродячі собаки нападають на людей. Місцеві активісти називають ситуацію у місті неконтрольованою.

Про це повідомляє видання КовельMedia, посилаючись на очевидця Василя Ковальчука.

За словами чоловіка, ситуація із бродячими собаками, які нападають на людей, уже давно вийшла з-під будь-якого контролю, але «влада розводить руками». Бродячі пси нещодавно знову покусали людину у місті.

«Травмовані фізично та психологічно діти, безсилі та зневірені батьки, шрами на все життя – на тілах та душах.Ситуація з чотирилапими в Ковелі уже давно вийшла з-під будь-якого контролю, але про це не прийнято говорити. На цю тему не влаштовують флешмоби, про це не розповідають у тижневому дайджесті, не постять фото у Фейсбуці», – пише Василь Ковальчук.

Деякі напади собак на людей вдалося зафіксувати на відео.

Містяни повідомляють, що собаки нападають у дворах біля Привокзальної площі, на території шкіл №5 та №8, на вулиці Сагайдачного біля бомбосховища.

Як повідомила КовельMedia ковельчанка, по вулиці Сагайдачного біля бомбосховища зграя дворових псів напала на молоду пару. Хлопець не розгубився і дав їм відсіч.

«Не знаю що б було, якби ми йшли першими, а не за ними… Це жах… мене ще досі всю трясе, а діти довго йшли і оберталися, чи не біжать ті собаки за нами», – розповідає ковельчанка.

Про безпритульних собак йшлося під час першого онлайн-прийому Ковельського міського голови Ігоря Чайки, який відбувся 5 квітня цього року.

Мер міста сказав, що у Ковелі дуже гостро стоїть проблема із бездомними тваринами, що надходить дуже багато звернень від ковельчан, які просять вирішити це питання.

«Ми дуже активно працюємо в цьому плані із нашими громадськими активістами, з організацією «Kovel Animals». Тому, що вирішити цю проблему без участі громадськості ми, на жаль, не зможемо. Я дав доручення своєму помічнику Ігорю Пінісу. Він уже провів зустріч з членами цієї громадської організації», – сказав Ігор Чайка.

Штатний консультант міського голови Ігор Пініс повідомив, що у Ковелі не мають можливості створити притулок для тварин. Тим паче, що умови в українських притулках не є гідними, тому цей шлях не є актуальним. Зараз тварин стерилізують, після чого намагаються прилаштувати в родини.

На території Ковеля діє програма щодо поводження з безпритульними тваринами, але вона недопрацьована. Тому наразі міський голова поставив завдання доопрацювати, перевірити функціонування цієї програми та забезпечити більш сприятливі умови і для утримання тварин, і для того, щоб на вулицях Ковеля стало безпечніше. За словами посадовця, міська влада працюватиме із господарями тварин, адже проблема існує через безвідповідальність людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів