Поділитись:

В Індії виявили спалах смертельного вірусу Nipah

Вівторок, 07 вересня 2021, 19:40
В Індії виявили спалах смертельного вірусу Nipah

Симптоми смертельно небезпечного вірусу Nipah виявлені у 11 осіб в індійському штаті Керала. 12-річний хлопчик помер через вірус.

Про це повідомляє The Hindu.

«Хлопчик побував як мінімум в чотирьох лікувальних установах, перш ніж його госпіталізували в приватну лікарню, де він помер. Тому більшість контактів – це медичні працівники», – сказала міністр охорони здоров'я штату Вина Джордж.

Серед захворілих – батьки дитини, його родичі і медперсонал. Їх стан стабільний.

За словами Джордж, міністерству на даний момент відомо про 251 особу, з якими контактував померлий, з них 129 осіб - медпрацівники.

Як повідомляє NDTV, за словами професора медичного факультету Всеіндійського інституту медичних наук Ашутоша Бісваса, переносниками вірусу є плодові кажани. Вірус може викликати респіраторні проблеми, лихоманку, м'язові болі, головний біль, запаморочення і нудоту.

Як повідомив професор, до цього в Індії було два спалахи вірусу Nipah: один у Кералі, інший – в Західній Бенгалії. Під час останнього спалаху близько 90% хворих померли. Тоді, в 2019 році, був всього 1 випадок захворювання вірусом, а тепер, у 2021 році, зафіксовано смертельний випадок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів