Поділитись:

Замість електрошокерів МВС закупить патрульним нагрудні камери

Понеділок, 06 вересня 2021, 20:44
Замість електрошокерів МВС закупить патрульним нагрудні камери

МВС скасувало тендер на закупівлю електрошокерів для поліцейських на суму 170 млн грн

Міністерство внутрішніх справ закупить для поліцейських більше 6 тисяч бодікамер, а також електромобілі..

Міністерство внутрішніх справ закупить для поліцейських більше 6 тисяч нагрудних камер, а також електромобілі. Разом з тим тендер на закупівлю для поліцейських електрошокерів загальною вартістю 170 млн грн МВС скасувало, повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

«Зайшовши на посаду, я скасував один із тендерів на 170 мільйонів гривень на закупку електрошокерів і спрямував основну частину цих коштів на закупку бодікамер для поліцейських. Це саме те, що має збільшити довіру. Мій принцип і підхід моєї команди полягає в тому, що зупинивши вас, патрульний поліцейський має обов’язково мати можливість підключеної камери. Якщо камера вимкнена – поліцейський порушує закон», – сказав Монастирський під час презентації проектів та пріоритетних напрямів діяльності МВС у понеділок, 6 вересня.

За словами міністра, у 2021 році запланована закупівля понад 6000 таких бодікамер, і це, на його думку, дасть змогу забезпечити ними всю патрульну поліцію, принаймні ту, що буде працювати на дорогах.

МВС також ініціює закупівлю електромобілів для патрульної поліції.

«Попередні дані свідчать про те, що це дозволяє зменшити витрати на паливо, економія за багатьма статтями витрат. Ми бачимо, що перехід поліції на електрокари може забезпечити велику економію для держави і для держбюджету загалом», – зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
10:16
23 квітня 2024
21 квітня 2024
20 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024