Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 6 вересня

Понеділок, 06 вересня 2021, 21:01
Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 6 вересня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за понеділок, 3 вересня.

Про демонтаж постаменту Степанові Бандері

Постамент для пам'ятника Степану Бандері на площі перед РАЦСом знесуть до 10 вересня. На разі на площі тривають підготовчі роботи. У липні в етері ГІТ Микола Осіюк повідомив, що  пам'ятника Степану Бандері на площі біля РАЦСу не буде. Однак тоді було невідомо, куди його перенесуть.

Пізніше, 30 липня, депутати Луцької міської ради ухвалили рішення про встановлення пам'ятника лідеру Організації Українських Націоналістів Степану Бандері на вулиці Лесі Українки у Луцьку.

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 6 вересня

Про Владику Михаїла та екологію

Священники Волинської єпархії Православної Церкви України молилися за стан довкілля

Про це написала Державна екологічна інспекція у Волинській області, проте згодом видалила допис.

Учора, 5 вересня, у кафедральному соборі Святої Трійці відбулася молебень за навколишнє середовище. Священники прочитали молитви з нагоди Всесвітнього дня охорони довкілля.

Під час проповіді митрополит Луцький і Волинський Михаїл пояснив, як люди шкодять довкіллю, а також наголосив на важливості місії зі збереженні землі.

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 6 вересня

Про те, як лучани відривались на концерті до Дня міста

Чи не наймасовішим заходом у програмі святкування Дня міста у Луцьку став музичний концерт. 

Ввечері в неділю, 5 вересня на площі перед пам'ятником Тарасу Шевченку та на перекритій частині проспекту Волі зібралося більше тисячі мешканців міста. Лучани різного віку прийшли розважитися та послухати улюблені гурти. 

Концерт розпочався зі значним запізненням. О шостій годині, коли на музичну сцену вже мали виходити перші гурти, на площі ще тривали силові ігри. Змагання пауерліфтерів продовжувалися до 19:30, і тільки тоді на сцену нарешті вийшов ведучий Назар Пащук, який запросив до виступу ударників із Garage Drum Show.

Також на заході виступали Марія Хурсенко, Валерій Юрченко, Сергій Скулинець, гурт One Light Inside, легендарний український гурт "С.К.А.Й".

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 6 вересня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів