Поділитись:

Гігантський соняшник, який зник з луцького парку, посадили там незаконно

Понеділок, 06 вересня 2021, 16:53
Гігантський соняшник, який зник з луцького парку, посадили там незаконно

Із Центрального парку у Луцьку зник соняшник, який там до Дня міста висадив відомий у Луцьку скульптор та садівник соняшників Василь Рижук

Про це сам митець поскаржився на своїй фейсбук-сторінці. 

Василь Рижук стверджує, що габаритну рослину він спеціально виростив і висадив на одній із клумб центральної алеї ще 2 вересня. Це був його подарунок місту на 938 річницю від першої згадки Луцька у писемних джерелах. 

"Зробіть, будь ласка, репост! В Луцькому парку імені Лесі Українки зник соняшник-рекордсмен! Допоможіть знайти вандалів! Цей декоративний соняшник був неймовірно унікальний, на ньому могло б бути до 200 і більше квіток, він мав кущоподібну форму, висота сягала більше трьох метрів. Цю рослину я виростив і подарував до Дня народження міста Луцька 2 вересня 2021 року як автор-виконавець проекту "Квітучий прапор України" – емоційно написав митець. 

Журналісти ІА "Конкурент" зателефонували за коментарем до заступника директора КП "Парки і сквери" Олександра Михалуся, який сказав, що соняшник митець самовільно посадив посеред клумби без жодних дозволів і погоджень.

"Є такий Закон України "Про благоустрій населених пунктів". Стаття 16 цього закону говорить про обмеження при використанні об'єктів благоустрою. На об'єктах благоустрою забороняється виконувати роботи без дозволу. Не можна також самовільно влаштовувати там городи, знищувати або пошкоджувати газони, самовільно насаджувати та знищувати дерева, кущі тощо. Від пана Василя не було жодних звернень. А от що потім сталося з кущем – думаю, це буде не проблемно з'ясувати", – зауважив він. 

Довідково:
згідно з пунктом 6.11.8 Правила благоустрою міста Луцька, самовільне висаджування дерев, кущів, багаторічних рослин і квітів заборонене на території об'єктів благоустрою зеленого господарства. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024