Поділитись:

У МОЗ розповіли, коли українців повернуть до «жовтої» зони

Понеділок, 06 вересня 2021, 19:00
У МОЗ розповіли, коли українців повернуть до «жовтої» зони

Через погіршення ситуації з коронавірусною хворобою COVID-19 Україна ймовірно перейде до обмежень «жовтої» зони вже з 13 вересня. Відповідне клопотання Міністерство охорони здоров'я подало до Кабінету міністрів.

Про це 6 вересня в ефірі «Україна 24» повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

«Більше всього, з наступного понеділка (13 вересня – ред.) Україна перейде в "жовтий" рівень епідемічної небезпеки. Це будуть встановлені додаткові обмеження, які передбачені для "жовтого" рівня і які стосуються в першу чергу масових заходів», – розповів міністр.

За його словами, Міністерство охорони здоров'я подало відповідне клопотання до Кабміну, на цьому тижні також відбудеться комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка розгляне звернення МОЗ.

«Сьогодні (6 вересня – ред.) у нас відбулося декілька урядових зустрічей і урядових нарад, які чітко показують, що Україна вже сьогодні перевищила індикатори, які можуть перенести країну із "зеленого" рівня епідемічної небезпеки у "жовтий"», – зазначив Ляшко.

Він переконаний, що у населення у зв'язку з цим є ще тиждень для того, щоб активніше провакцинуватися: «Вакцина сьогодні є в Україні й ми повинні розуміти, що вакцина – це єдиний засіб захисту від запобігання перебігу в середньому або тяжкому ступенях важкості. Тому потрібно робити все можливе, аби запобігти колапсу системи охорони здоров'я».

Міністр додав, що наразі система охорони здоров'я «справляється» з кількістю хворих: «Ми бачимо, що середньотижнева кількість госпіталізованих коливається в кількості 6-6,5 тисяч хворих. Якщо подивитися по ліжках з киснем, то 11% з підведеним централізованим киснем на сьогодні зайняті хворими, але з усіх госпіталізованих хворих 65% потребують кисневої терапії. Все це значить, що коронавірусна хвороба – це нелегка хвороба, яка протікає тяжко серед невакцинованих людей».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів