Поділитись:

На байдарках та велосипедах: як у центрі Луцька навчають туризму (фото)

Неділя, 05 вересня 2021, 18:40

Одними із шалено популярних локацій на святкування Дня міста у Луцьку у неділю, 5 вересня були точки активного відпочинку і туризму. 

Сотні дітей мали змогу випробувати себе у різних видах туризму. Для них Волинський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді підготував чотири види активності: велосипедний заїзд з перешкодами, спортивне орієнтування, канатна дорога і сплав на байдарках. Всі ці активності для дітей були безкоштовними. 

Найбільшою популярністю користувалися байдарки. На березі каналу поруч із Луцькою Венецією постійно стояли з десяток охочих поплавати, і черга не зменшувалася протягом дня. Дітей вчили правильно веслувати, працювати синхронно, як одна команда. Допомагали наставникам Центру вже досвідчені вихованці. Вони ішли у сплав разом із новачками. 

У Центрі національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства вважають, що навчати дітей туризму дуже важливо. 

"Це дисциплінує дітей, згуртовує їх. Бо є багато тих, хто сам по собі, і важко вливається в колектив. Сьогодні на заходах у нас чужі діти познайомилися в черзі, і вже пішли їсти разом морозиво. А коли ми ідемо в походи, діти вчаться самі собі шкарпетки прати, каші варити навіть. Крім того, ми популяризуємо краєзнавство, бо даємо змогу дітям дивитися нашу красиву Волинь", – розповів заступник директора Центру Віталій Заянчуковський

Більше про розваги дивіться на наших фото. 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів