Поділитись:

Facebook вирішив, що темношкірі на відео – мавпи. Довелося вибачатися

Неділя, 05 вересня 2021, 23:13
Facebook вирішив, що темношкірі на відео – мавпи. Довелося вибачатися

Штучний інтелект Facebook на одному із відео вирішив, що темношкірі чоловіки – це примати.

Про це повідомляє The New York Times.

Йдеться про відео, яке виклав британський таблоїд The Daily Mail. На ньому показано, як білий чоловік викликає поліцію і заявляє, що його нібито цькують темношкірі чоловіки, які стоять поруч.

Після перегляду ролика Facebook питав у користувачів, чи хочуть вони «і далі бачити відео про приматів». Це означало, що система соцмережі розпізнала на відео приматів – хоча їх насправді там не було.

Колишня менеджерка зі створення контенту Facebook Дарсі Ґроувз першою помітила помилку. Вона виклала скриншот на форум, на якому спілкуються працівники соцмережі.

Після цього Facebook скоректував пропозицію і вибачився за «неприйнятну помилку» свого штучного інтелекту.

«Як ми й казали, попри вдосконалення нашого штучного інтелекту він не є досконалим і простір для покращення все ще лишається. Просимо вибачення в усіх, хто міг побачити ці образливі рекомендації», – дала коментар The New York Times речниця Facebook Дені Левер.

Як зазначає The New York Times, Facebook не вперше звинувачують у тому, що його алгоритми дискримінують людей за расовою ознакою.

У 2020 році після вбивства афроамериканця Джорджа Флойда сотні працівників Facebook влаштували онлайн-протест через рішення соцмережі не видаляти допис тодішнього президента Дональда Трампа про події в Міннеаполісі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів