Поділитись:

На Волині висадять 20 тисяч гектарів нового лісу

П'ятниця, 03 вересня 2021, 10:10
На Волині висадять 20 тисяч гектарів нового лісу

На Волині висадять 20 тисяч гектарів нового лісу. Посадка нових дерев відбуватиметься у рамках президентської програми «Масштабне заліснення України».

Про це повідомив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад у Фейсбуці.

Як зазначив Григорій Недопад, запровадження програми заліснення обумовлене протидією кліматичним змінам. Провідні країни світу вживають ряд заходів для попередження глобального потепління. Один із таких заходів – створення нових лісів, які регулюють температурний режим, укріплюють грунти та узбережжя річок, запобігають зсувами.

Голова Волинської обласної ради повідомив, що 2 вересня відбулася спільна нарада з керівниками лісових господарств та головами територіальних громад. В результаті наради напрацювали план дій для реалізації президентської програми на Волині.

«Визначили, що площа під заліснення становитиме близько 20 тис гектарів. Сформуємо її із малопродуктивних, не підходящих для сільського господарства, деградованих, самозаліснених територій, а також тих, що не використовуються деякими недобросовісними підприємствами за призначенням», – зазначив Григорій Недопад.

Голова Волинської обласноїї ради додав, що Волинь готова реалізувати цей масштабний проєкт.

Нагадаємо, у липні  лісівники, представники органів місцевого самоврядування та Держгеокадастру обговорили  можливості передачі земель до державних чи комунальних лісогосподарських підприємств,  розробку механізмів створення нових лісів коштом місцевого чи Державного бюджетів, а також врахування інтересів громад у забезпеченні нових робочих місць під час реалізації президентської програми «Масштабне заліснення України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
12:55
16 квітня 2024
07 квітня 2024
24 березня 2024
21 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
09:50