Поділитись:

Як медом намащено: у луцькому дитсадку втретє знищили осині гнізда

Вівторок, 31 серпня 2021, 17:46
Як медом намащено: у луцькому дитсадку втретє знищили осині гнізда

Фото ілюстративне

У Луцьку в одному з дитсадків у центрі міста рятувальникам довелося втретє з початку сезону знищувати осині гнізда.

Про це інформує «Суспільне».

Мова йде про дитячий садок № 25 «Малятко», що на вулиці Чехова, 4, у Луцьку. Начальниця відділу агітаційно-пропагандистської роботи Центру забезпечення діяльності ГУ ДСНСУ в області Ірина Варварук повідомила, що востаннє рятувальники працювали на території дитсадка 30 серпня.

За її словами, одне гніздо оси влаштували у приміщенні дитсадка, а інше – на дитячому майданчику. Чому оси повторно роблять кубла саме тут, рятувальники не знають.

«При ліквідації осиних гнізд використовуємо спецзасіб для знищення комах, і лише тоді ліквідовуємо саме гніздо», – пояснила вона.

У дитячому садку № 25 ситуацію коментувати відмовилися.

Загалом з початку року рятувальники отримали 28 запитів про ліквідацію гнізд з шершнями та 15 запитів про ліквідацію осиних гнізд на території області.

Ірина Варварук додала, що ліквідовувати гнізда комах самостійно – небезпечно, адже навіть рятувальники, які працюють у спецкостюмах, перебувають у небезпеці.

Нагадаємо, 20 серпня у селі Туропин Ковельського району рятувальники зняли гніздо шершнів, які загрожували мешканцям житлового будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів